Koffie

Heerlijke verse koffie bestellen met koffiebonen

Pas bij het branden krijgt koffie zijn unieke smaak, aroma en kleur. Tijdens dit speciale brandingsproces ontstaan meer dan 800 aromatische stoffen. Daarom ruikt het zo lekker bij de koffiebrander! De brandingsgraad is bepalend voor de smaak van de koffie: het beïnvloedt de zuurheid en bitterheid. Een lichte branding resulteert in lichter, zurige niet bittere koffie. Een sterke branding maakt de koffie erg bitter en niet zurig. Koffiebranders houden het proces dan ook scherp in de gaten, zodat de juiste brandingsgraad wordt bereikt en de koffiebonen de juiste kleur krijgen.

Koffiebonen melanges kopen en online bestellen

De verse koffiebonen die voor consumptie gebruikt worden, zijn meestal melanges van de Arabica (milde smaak) en Robusta (krachtige smaak). Maar omdat koffie een natuurproduct is, zijn de kwaliteit en smaak ervan niet constant. Toch blijkt onze favoriete koffiesoort steeds hetzelfde smaken. Om dit te bereiken worden partijen groene koffie getest op hun kenmerken en vervolgens met elkaar gemengd voordat u de koffie kunt bestellen. Dat is het werk van de melangeur. Hij weet exact hoe eigenschappen van koffiesoorten elkaar aanvullen en wat het effect is van de branding op de verschillende boonsoorten.

NERO beans heeft twee heerlijke koffie smaken in haar assortiment:

NERO beans primo

Een dark/medium gebrande blend op basis van 90% Arabica en 10% Robusta. Een espresso met een krachtige, volle body met een zoete afdronk.

Deze blend is gebaseerd op grotendeels Zuid Amerikaanse koffie, maar met een fijne touch van Aziatische en Afrikaanse boonsoorten.

De brandkleur is vrij donker om voldoende body te realiseren, waardoor ook zeer geschikt als melkkoffie.

Koffiebonen melange NERO Primo: 1 kg

Koffie kopen

NERO beans imagio

Een dark/medium gebrande blend op basis van 70% Arabica en 30% Robusta. Een uitgesproken krachtige Italiaanse smaak, volmaakte koffie voor zowel espresso als café crème.

Weetje: Arabica boon geeft dunnere crèmalaag
Een espresso van Arabica bonen smaakt uiteraard anders dan van Robusta bonen. Maar er is nog een verschil. Met Arabica bonen krijg je een dunnere crèmalaag op je koffie. Dat komt door de hoeveelheid vet in de koffieboon. Een Arabica boon bevat meer vet dan een Robusta boon. En vet en schuim werken elkaar tegen. Daarom heeft een espresso van Robusta bonen een dikkere crèmalaag.

Nero Imagio koffie bestellen

Bel ons
Mail ons